Word onze partner

Uw firma kan ook winst maken door de moderne HBE-technologie voor huizenbouw aan te bieden

Weerstand tegen aardbevingen

Odporność na trzęsienia ziemi

Hout kan van andere bouwmaterialen zoals staal, beton en steen worden onderscheiden door een optimale verhouding sterkte-eigen gewicht. Het lage gewicht van houten huizen zorgt voor een lagere draagkracht tijdens aardbevingen. Naast verticale scheuren en barsten vormen ook horizontale barsten ter hoogte van de grond een grote bedreiging tijdens aardbevingen. Hout heeft buisvormige cellen die inzinkingen vormen en de elastische en mechanische eigenschappen optimaliseren. Op die manier is hout uitstekend bestand tegen drukkende en trekkende krachten. De bestendigheid van houten constructies tegen aardbevingen wordt bevestigd door talrijke gebouwen in seismisch actieve regio's: denk maar aan de eeuwenoude houten huizen in Istanbul, de houten gebouwen in Japan of de woongebouwen met ettelijke verdiepingen in Seattle.

Nog een voordeel van houtbouw is de hoge graad aan prefabricatie van de afzonderlijke elementen, zoals wanden en plafonds. Zo kan er snel en economisch worden gebouwd. Dankzij deze voordelen is hout een primair bouwmateriaal bij wederopbouw in crisisregio's, en niet alleen bij woningbouw.

Een recent voorbeeld van geslaagde wederopbouw in een door een aardbeving getroffen regio is Abruzzo in Italië. Na de sterke aardbeving in de omgeving van L'Aquilla in april 2009 zijn met behulp van massieve houtbouw in korte tijd talrijke nieuwe woningen voor de behoeftige bevolking opgetrokken.

Vorige pagina: Voordelen

Logo innowacyjna gospodarka

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego

"Dotacje na innowacje"
Inwestujemy w waszą przyszłość.

Logo unia europejska