Word onze partner

Uw firma kan ook winst maken door de moderne HBE-technologie voor huizenbouw aan te bieden

Milieubescherming en duurzaamheid (Ecologie)

Ochrona środowiska i trwałość (Ekologia)

De bescherming van het milieu is in onze maatschappelijk van enorm belang. Hout als hernieuwbare energiebron uit duurzaam beheerde bossen vormt de basis voor de productie van gelijmd hout (Glulam, BSH). Geen enkel concurrerend bouwmateriaal kan worden gewonnen, bewerkt en toegepast met zo'n beperkt energieverbruik en zo'n lage belasting voor het milieu. Dit gebeurt zonder beperkingen, neerslag en dampen, op een milieuvriendelijke wijze en volledig automatisch.

En dan zeggen we nog niets over de schoonheid van deze fabriek. Hout, schors en bladeren zijn opgebouwd uit koolstofdioxide, lucht en water, en voedende bestanddelen uit de grond. 1 kg geproduceerd hout absorbeert 1,44 kg CO2. Er wordt 1 kg O2 aan de atmosfeer teruggegeven, en er wordt 18,5 MJ warmte, het equivalent van 0,4 l stookolie, uit zonne-energie gehaald.

Een bewijs daarvan is onder andere de milieuverklaring voor het product conform ISO 14025, die is goedgekeurd door de Duitse regering en Öko Pot, die hulp verleent bij het plannen van de bouw van grote hallen.

  Een positief voorbeeld op basis van de huidige klimaatsituatie

  • 1m³ Glulam absorbeert bij het groeien van het hout 950 kg CO², dus één eengezinswoning uit Glulam van ong. 60 m³ bespaart 57.000 kg CO²;
  • een voertuig met een CO2-emissie van 140g/km zou 407.142 km kunnen rijden zonder CO2 uit te stoten.

  Glulam is een product met een positieve energiebalans

  • energiebesparende productie: gebruik in plaats van opslaan en wegwerpen, dus geen afval;
  • 1m³ Glulam heeft 5670 MJ primaire energie nodig;
  • uit 2,2 m³ ruw hout wordt 18700 MJ primaire energie gehaald, oftewel 3 keer meer dan noodzakelijk is in de hele levenscyclus van het product.

Vorige pagina: Voordelen

Logo innowacyjna gospodarka

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego

"Dotacje na innowacje"
Inwestujemy w waszą przyszłość.

Logo unia europejska